kıro

farmasiyen
amele, ezik, paçoz gibi sıfatlarla da tanımlanan insan grubu. kıro denildiğinde akla hemen 'kıroyum ama para bende' sözü gelir. kırolar görünüm, konuşma ve davranış itibariyle diğerlerinden farklıdır. bu tabir görgüsüz, kaba insanlar için kullanılsa da aslında kürtçe anlamı 'oğlum' demektir. bundan dolayı kelimenin böyle kullanımı onlar tarafından hoş görülmez. bir de bunu 'kro' olarak yazanlar vardır ve bence bu da bir kıroluktur. modern kıro olmaya gerek yoktur; 'kıro' kıro diye yazılır, 'kro' şeklindeki kullanım yanlıştır. (dilbilimciliğe soyunmadık ama böyle de bir realite var hani) kırolar başkalarına hava atmayı çok sever, biraz altı altı kaval üstü şeşhane takılır. kendilerine özel bir lehçe geliştirmişlerdir, kıroluk bir sanattır ve kurallarına göre icra edilmelidir. (!) 'bayağı' espriler yapmayı severler, yerlere sümkürmekten ve tükürmekten çekinmezler, kırdıkları yumurta kırkı geçer.

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun