seda sayan

farmasiyen
'evleneceksen gel' şarkısıyla aklımda kalan, TV hayatı boyunca birbirinden anlamsız, boş, faydasız programlara imza attığını üzülerek belirtmek istediğim ünlü bir şahsiyet. Şimdi 'seda sayan çağlar ökten ile evleniyor mu?' haberleriyle gündemde. halbuki bunda bu kadar şaşıracak ne var? ünlüler camiasında kendinden 20-30 yıl önce doğmuş, biyolojik olarak senden daha olgun (!) biriyle evlenmek gayet sıradan bir şey. ama eğer bunların çocuğu olursa ve bir gün, 'baba? annem senden niye bu kadar büyük?' diye sorarsa ne cevap verirler, o bir muamma.
kırmızı başlıklı kız masalında olduğu gibi, 'seni daha iyi yiyebilmek için!' falan diyemeyeceklerine göre, mantıklı bir gerekçe bulmaları gerek. örneğin şöyle diyebilir:
'kızım baban beni sinir hastası etti. onun yüzünden yaşlandım.'
eğer babası daha büyükse 'annenin dırdırları ömrümden ömür çaldı' falan desin.
'parası için annem yaşındaki biriyle evlendim' veya 'sırf zengin olduğu için babam yaşındaki birinin karısı olmayı seçtim.' demektense…
Gerçi kendinden büyük biriyle evlenmek tabii ki mutlak surette kötü, ayıp, utanılacak bir şey değil. böyle yapan insanların hepsini kınamak, aynı kefeye koymak yanlış. ama eğer sevmediğiniz halde yalnızca evi, arabası ve mal varlığı için böyle bir tercihte bulunuyorsanız sizinki evlilik değil ticari bir anlaşmadır.
yazımı bu konu için yazdığım bir şiirle noktalıyorum:
adını hiç duymadım, kimmiş bu çağlar ökten?
zaten durumlar kötü, düzeltin şunu kökten,
piyasa hep bozulmuş, her fiyat çok pahalı,
kiminin evinde yok, ne bir perde ne halı.
(kamu spotu sona erdi.)
bu başlıktaki tüm girileri gör

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun