insan doğar yaşar ve ölür

eski defterler
İnsan Ne İçin Doğar, Yaşar Ve Ölür soruları sadece günümüzde değil, tarihin her döneminde tüm insanlık tarafından merak edilmiştir. Her zaman insanın aklını kurcalayan, insan ne için doğar, yaşar ve ölür soruları, pek çok kişi için farklı yanıtlanabilmektedir.

İnsanın doğası gereği neden dünyaya geldiğini ve neden öldüğünü sorgulaması oldukça doğaldır. İnsan psikolojisi her zaman varlığını ve sebeplerini sorgulamıştır.

Her ne kadar iki zıt kavram olarak nitelendirilse de doğum ve ölüm, oldukça benzer ve birbiri ile iç içedir. Yemek ve içmek kadar doğal bir olgu olan doğum ve ölüm kavramları, her insan için tek gerçektir. Peki, insan ne için doğar, yaşar ve ölür?

Niçin Dünyaya Geldik ve Niçin Yaşıyoruz?

Niçin dünyaya geldik ve niçin yaşıyoruz sorularını sizler de dönem dönem kendinize soruyor olabilirsiniz. Herkes dünya üzerinde çok önemli bir amaca hizmet etmek için yer aldığını düşünür.
İnsanın doğası ve yapısı gereği belirli bir amaca bağlanma ve özel hissetme oldukça normal bir durumdur. Kendilerine insan ne için doğar, yaşar ve ölür diye soru soranlar, genellikle idealleri için bu döngüde yer aldıklarını düşünmektedirler.
Farklı ırk, din veya mezhepten herkesin merak ettiği bu yaşam sürecinde herkesin kendince verdiği yanıtlar da farklılık göstermektedir. Kendi değerleri doğrultusunda yaşamak ve yaşam sürecinde ideallerini gerçekleştirdikten sonra ölmek pek çok kişinin arzusudur.

Dünyaya gelen ve büyüyen her insan yaşamının kendince anlamanı aramakta ve ölene kadar da bu arayışın peşinde devam etmektedir.

İnsan Dünyaya Niçin Gelir?

İnsan dünyaya niçin gelir ve sonu belli olan bu yolculukta yaşamanın gerçekten anlamı nedir diye merak ediyor olabilirsiniz. Her ne kadar ölüm bir son gibi biliniyor olsa da, yaşamın bir devamı olarak düşünmek gerekmektedir.
Hangi yönde yaşamınıza yön vereceğiniz ve yaratılışınızın gayesini daha anlamlı bir hale getirmek tamamen insanların elindedir. İnsan dünyaya niçin gelir sorusu kadar herkesin dünyaya gelmesindeki asıl amacın ne olduğunun bilinmesinde yarar olacaktır.

Yüzyıllardır insanoğlunun kendine sorduğu ve günümüzde de devam eden ve gelecekte de devam edecek olan en önemli konular, insan ne için doğar, yaşar ve ölür sorularıdır. Herkes için dünyaya geliş amacı farklıdır. Kimi insanlar insanlığa hizmet etmek için geldiğini düşünürken kimilerinin ise, iyi bir ebeveyn veya iyi bir evlat olmak için yaratılışını anlamlandırdığını da söyleme mümkündür.

Dünya üzerindeki pek çok insan neden dünyaya geldik sorusunu, mutlu bir yaşam sürmek için diye yanıtlamaktadır. Herkesin içerisinde bulunduğu durumlar, yaşam şartları ve hayalleri sorulan soruların yanıtlarını da belirler niteliktedir.

Bir İnsan Neden Yaşar?

Bir insan neden yaşar ve hayatın amacı gerçekten nedir sorularına dünya üzerinde ilginç yanıtlar bulabilmek mümkündür. Dini ve bilimsel açıdan pek çok şekilde yanıtlanabilecek olan insan ne için doğar, yaşar ve ölür soruları, her dönem insanların aklını kurcalamıştır.

Mutluluk, iyi bir insan olmak, Tanrı'ya hizmet etmek, kötülük yapmamak, doğayı ve hayvanları korumak ve insanlığa yararlı olmak gibi yanıtlar ile sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Yaratılmış olmak ve dünyada yaşantıya devam etmek herkes için farklı anlamlar taşımaktadır.

Doğum kadar gerçek ve hakiki olan ölüm de yine mutlak bir sondur. Hayatın gerçek anlamının ve yaşam döngüsüne dair merak edilen tüm soruların, herkesin kendi hayatı içerisinde yer aldığı bilinmektedir. Doğa ve dünya ile uyum içerisinde ve mutlu bir yaşam sürmek ise, herkesin ortak düşüncesidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun