ofiste yalakalar

eski defterler
Ofiste Yalakalar Neden Kazanır Çalışkanlar Öylece Bakar sorusu, ofis ortamında bu duruma maruz kalan pek çok insanın merak ettiği konulardandır. Ofis ortamında çalışmak pek çok kişi tarafından avantajlı bir durum kabul edilmektedir. Ancak küçük veya büyük bir ofiste çalışmanın her zaman dezavantajları olduğunu da kabul etmek gerekir.

Özellikle ofiste çalışan bazı iş arkadaşlarınızın aslında çalışmaktan ziyade, işlerini yalakalık yaparak da ilerlettiğini fark edebilirsiniz. Bu durum sizin dikkatinizi çekerek moralinizi bozabilir, iş motivasyonunuzu düşürebilir.

Ofiste davranışları ile dikkatinizi çeken bu tipteki iş arkadaşlarınız, sizin ve diğer çalışma arkadaşlarınızın önüne geçebilir. Peki, ofiste yalakalar neden kazanır çalışkanlar öylece bakar?
Ofisteki Çalışma Oyunlarının Nedenleri Nelerdir?
Ofisteki çalışma oyunlarının nedenleri nelerdir ve bu oyunlarla nasıl baş edebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. İşinizi severek yapıyor ve tüm emeğinizi sarf ediyor olsanız da bazen istediğiniz takdiri göremeyebilirsiniz. Bunun en önemli nedenlerinden birisi de aslında çalışmadan işini sadece göstermelik olarak yapan tiplerdir.

Ofisteki iş arkadaşınızın sadece patronları yücelterek işinde yükseldiğine dikkat etmiş olabilirsiniz. Bu gibi durumlar küçük ofis oyunları kabul edilmektedir.

Hemen her ofis ortamında gözlemlenen bu durum sonucunda yalaka olan iş arkadaşınızın, çalışkan arkadaşlarınızdan daha önde bir konumda olması da olası bir durumdur. Karşılaştığınız bazı davranışlar size çok uzak gelse de, iş ve ofis hayatında bu davranışların yalaka tiplere pek çok şey kazandırdığı da bir gerçektir.
Ofis Ortamında Karşılaşacağınız Tipler
Ofis ortamında karşılaşacağınız tipler her zaman hoşunuza gitmeyebilir. Özellikle patronunuza olan davranışlarından dolayı hızlı bir yükselişe geçen tiplerle çok daha sık karşılaşabilirsiniz.

Ofiste yalakalar neden kazanır ve davranışlarının gerçek nedenleri hakkında tüm merak edilenleri sizler için listeledim;

• Yalaka tip diye bilinen ofis arkadaşlarınızın iletişim becerileri oldukça yüksektir. Kesinlikle çekingenlik duygusu taşımadıkları için, hemen herkesle çok rahat bir şekilde iletişim halinde olabilirler. Bu iletişim becerisi de patronunuzun dikkatini çekebilmektedir. Bu sayede aslında çalışmadan, sadece iletişim becerisini iyi kullanarak daha önde olan bir eleman gibi görünmeyi başarabilirler.
• Yalaka ofis çalışanlarının mutlaka çok konuştuklarına dikkat edebilirsiniz. Sürekli olarak güler yüzlü olmak ve çok konuşarak kelime ustalığı yapmak da en önemli becerileri arasında yer almaktadır. Bu sayede kabul edilmeyecek bir konuda bile ikna kabiliyetleri sayesinde kısa sürede kabul görürler.
• Ofis ortamında başarılı olmanın altın kurallarından birisi de patronu memnun etmek olabilir. İşte aslında sizin daha çok çalışmanıza rağmen, sizden her zaman önde olan iş arkadaşınızın en önemli başarısı da bu noktada devreye girmektedir.
• Ofiste yalakalar neden kazanır sorusunun en net yanıtı da patronu onaylamaktır. İnsanları sürekli onaylamak ve herhangi bir zıtlaşma ve tartışma içine girmemek bu tipteki çalışanlara kazanç sağlayan en önemli özelliklerden biridir.
Ofisteki Yalaka Tipler Nasıl Ayırt Edilir?
Ofisteki yalaka tipler nasıl ayırt edilir ve gerçekten çalışanların performans değerlendirmesi yapılırken dikkat edilmesi gereken pek çok önemli nokta vardır. Özellikle çalışkan ve işini hakkı ile yapan pek çok kişi, ofisteki yalaka tipler yüzünden geri planda kalabilmektedir.

Adil bir ofis ortamı ve rekabet ortamı oluşturmak için ise, işin en büyük kısmının patrona düştüğünün altını çizmek gerekmektedir. Özellikle ofiste çalışan eleman veya personellerin performansları ile ilgili değerlendirmelerin çok dikkatli yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Gözden kaçan ancak ofis ortamını ayakta tutan çalışan insanların emeklerinin karşılığının verilmesinde, yetenek ve performans düzeyleri oldukça önemlidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun