ilişkilerde eskiden olanlar

eski defterler
İlişkilerde Eskiden Ne Vardı Para Yerine Ne Düşünülürdü sorusuna verilecek en güzel cevap eski türk filmleridir. Güzel bir kıza aşık olan fakir ama gururlu bir adam ve tüm hadiselere rağmen beraber olmayı seçen iki kalbin hislerini düşüncelerini anlayan eski türk filmlerine bakmak daha uygun olmaktadır. Eski Türk filmlerinde birbirleri için yanıp tutuşan saf aşıkların hislerini hissetmek mümkün gibi gözükmektedir.

İlişkilerde eskiden ne vardı para yerine ne düşünülürdü sorusu akıllara sıklıkla gelmektedir. Eskiden ilişkilerde kadına büyük bir saygının sevginin ve hoşgörünün varlığından bahsetmek mümkündür Eski zamanlarda kadının toplumdaki yeri ve önemi neyse şu an biraz değişmiş bulunmaktadır.

Bir ilişkiyi canlı tutan sevgidir. Sevginin rotası kadından geçmektedir. Kadın bir ilişkide mutsuzsa ilişki bir türlü ilerleyemiyor anlamına gelmektedir. Eski zamanlarda ilişkinin daha iyi şekilde devam edip mutlu sonu görebilmek için kadına hürmet edilmekteydi. Erkekler çeşitli aşk mektupları ile kadının kalbi çalışmaktaydı.

Mektupların içerisinden zaman zaman mis kokular ve ucu yanık kağıtlar çıkmaktaydı. Her bir kokunun farklı anlamı olduğu için bu kokular sayesinde aşk mektupları açıldığı ilk dakikadan özlem mi, sevinç mi hangi duyguyu taşıdığını hissettirmekteydi.

Şimdi ki devirde olduğu gibi ilişkiler çabuk bitmediği gibi dillere destan olabilmekteydi. Telefon başına da beklemeler, imkansız aşkların yararlı olayları gibi pek çok konu üzerinden aşklar daha gerçekçi yaşanmaktaydı. Eski zamanlarda, saflığın ve masumiyetin adının aşk olduğunu söylemek çok daha uygun olmaktadır.

Eski İlişkilerde Kadın

Eski ilişkilerde kadın çok naif ve kibar bir hanımefendi olduğu görülmektedir. Bu kibarlığa ve güzelliğe karşı kapılan genç bir adam sadece saf aşkını düşünmektedir. Şimdilerde kadınların sadece paralı erkeklerle birlikte olmak istediği, altın yüzük, araba, ev ve diğer bütün maddi imkanları gerçekleştirebilen erkeklerle birlikte olmak istemeleri yaşanılan ilişkinin yıpranmasına neden olmaktadır.

Eski zamanlarda yaşanmış olan aşk ve ilişkilerde sadece sevgi yoktu, güvende bulunmaktaydı. İlişkiyi ve sevgiyi koruyan güven taşı eskilerde çok zorlukla kırılmakta hatta bazen hiç kırılmamaktaydı.

İlişkinin ne denli büyük olduğuna bakılmaksızın şimdilerde maddi gelirden dolayı güzel aşklar heba edilmektedir. Eskiden aşkı için canını veren kadınlara bu denli yazık olmaktadır. Sevgiliye duyulan aşk sonsuz bir bereket gibidir. Hiç bitmeyecekmiş gibi akıldan hiç çıkmayacakmış gibi bazen kor gibi gelmektedir. Zaman değişse bile hala eski zamanlar olan o saf temiz aşk hala günümüzde de görülmektedir. Gizli yerlerde buluşmak, bir gün kavuşamazsak endişesi ile beraber olunan her bir anın kıymetini bilmek günümüzde az da olsa hala var olmaktadır.

Eski Zamanlarda Erkekler

Eski zamanlarda erkekler dik bakışları, heybetli duruşları ile kadınların kalbini çalmaktaydı. Eski zamanlarda ilişkilere olan saygı başta olmak üzere ilk adım erkekten beklenmekteydi. İlişkinin dinamik noktası erkek gibi olduğu için ilk aşk mektubunu, ilk seni seviyorum cümlesini hep erkek söylemekteydi.

İlişkide bir erkek kadını diğer bütün erkeklerden ve olaylardan korumak isterdi ama şimdi bu durum değiştiği bariz şekilde görülmektedir. İmkansız aşk bile olsa erkeğin kadına bir saygısı bir değeri var olmaktaydı. Şimdi ki zamanlarda ise her şey anlık geliştiği ve anlık bittiği görülmektedir.

İlişkinin hareketlenmesi ve sevgi yönünden kadının erkeğe daha fazla ihtiyaç duyması için küçük aşk oyunları oynanırdı. Şimdilerde bu aşk oyununun sanal alemlere döküldüğü görülmektedir. Gal böyle olunca da sevginin de aşkında ilişkinin de pek bir güzelliği kalmamaktadır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun