beyninde şuan olanlar

eski defterler
Beyninde Şuan Ne Var Ne Düşünüyorsun diye sıklıkla bu tarz soru kalıpları kişilerin karşısına gelebilmektedir. Günlük hayatta herhangi bir nedenden dolayı beyinde pek çok farklı düşünce geçebilmektedir. Beyin sürekli olarak fikir ve olay çözümlemeye çalışan yeni şeyler üretmeye ve yönlendirmeye çalışan bir mekanizma gibidir.

Bu nedenden dolayı insanın sürekli olarak düşünmesi oldukça normal karşılanmaktadır.
Düşünce ne olursa olsun beynin ürettiği ve benimsediği bir algıdır. Düşünceler kimi zaman doğru kimi zaman yanlış çıksa da beynin varoluşsal sürecini destekleyen bir algı olduğundan dolayı beynin düşünce üretmesini durdurmak maalesef ki mümkün olmamaktadır.
İnsan günlük hayatta pek çok olayla karşılaştığından dolayı geçim derdi aşk kariyer sosyolojik ilişkilerle alakalı pek çok konu hakkında düşün aklında düşünceye yer verebilmektedir. Beyninde şu an ne var ne düşünüyorsun sorusu bazen kişinin kendisine bazen de kişi karşı tarafa iletilebilmektedir.

İnsan beyni sadece olaylar üzerinde düşünce üretmediğini genel olarak merak ettiği her bilgide devamlı olarak fikir ve senaryolar ürettiği uzmanlar tarafından da doğrulandığını söylemek mümkündür.

İnsan Beyni Günde Kaç Düşünce Üretir?

İnsan beyni günde kaç düşünce üretir sorusuna cevap olarak Kanada bölgesinde yapılan araştırmaya istinaden ortalama bir yaşa ulaşmış insanın zihninde ortalama olarak günde 6000 ve üzeri düşüncenin geçmiş olduğu doğrulanmıştır. Araştırma konusuna istinaden insan beyninde var olan düşünce ile ilgili başlangıç ve bitiş noktalarının ilk kez bu araştırma sayesinde ortaya konulduğunu söylemek mümkündür.

İnsan beyni fizyolojik olarak da psikolojik olarak sürekli olarak düşünceler başta olmak üzere pek çok şey üretmektedir. İnsan kendi beynine dur demesi mümkün değildir. Zeki insanların da orta zekaya sahip insanlarında genel olarak bakıldığında ortak bir düşünce yapısının olduğunu görmek mümkündür.

Beyin insan hayatını güzelleştirmek ve onu tehlikeli hallerden korumak için programlanmış bir makine gibidir. Bu nedenle beynin ürettiği düşünceler olacak yada olması çok az bir ihtimal olsa da var olan olayların devam şeklindedir. Beyin bu düşünceleri üretirken tamamıyla korumak ve önlem amaçlı hareket etmektedir.

İnsan bazen kendi hayatı ile ilgili olumsuz düşünceleri aklında geçirdiğinde ne kadar mutsuz hissettiğini fark edebilmektedir. Bunun için sürekli olarak kötü düşünceleri ortadan kaldırmak gerekmektedir. Negatifi pozitife çevirme konusunda işe yarayan hayal gücünü bu konuya dahil etmek gereklidir.

Çok Düşünmek Beyni Geliştirir Mi?

Çok düşünmek beyni geliştirir mi sorusunu soran bir kişiye evet yanıtını vermek mümkündür. Beyin sürekli olarak gelişen ve geliştikçe kendini yenileyen bir organdır. Yaşam için temel olan bilgileri kalıcı hafızaya aktarmak, duygu ve düşünceleri doğru şekilde oluşturmak, yaşam için gerekli bütün organların işleyişinde temel yapı taşı olmak gibi pek çok işlevi bulunmaktadır.
Düşünmek beyni geliştirdiği doğrudur fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta her düşüncenin beyni geliştirdiği değildir. Burada önemli olan beynin çalışmasına aktif şekilde yardımcı olan ve beyin jimnastiği için geliştirilmiş olan her bir düşüncenin kullanılması daha uygun düşmektedir.

Benin gelişmesinde yardımcı olan çeşitli zihinsel oyunlar ve bu oyunları oynarken beynin farklı düşünceler üretmesi de beyin jimnastiği olarak kullanılmaktadır.
Beyin her zaman düşünmektedir. Kişi bu düşüncelerin ne kadarının doğru olduğunu çözümleyebilmek ve doğru düşünebilmek için çeşitli beyin jimnastiklerini yapması gerekmektedir. Benin gelişmesinde en iyi yol olarak kullanılan beyin jimnastiği beyni aktif hale getiren düşünceleri çoğaltarak beynin daha fazla gelişmesine ve genişlemesine yardımcı olmaktadır.




bu başlıktaki tüm girileri gör

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun