1915 çanakkale köprüsü

terabap

318 metre gelen çelik ayakları ile bu alanda dünyada lider olacak olan köprünün çalışmaları devam ediyor. Tam 5.000 kişinin çalıştığı köprü inşaatında 600 kişiyi mühendis kadrosu oluşturuyor. İki çelik ayağın arasındaki mesafe 2023 metre uzunluğunda olacak. Toplam köprü boyu ise 4.600 metreden uzun olacak. Ülke olarak gurur duyulacak mimari eserlerden biri yapılıyor arkadaşlar.
helldorado
Ülkemizin böyle dev yapılara ihtiyacı var. Hatta mega yapılar diye belgeseli yapılsa keşke yapım sürecinde. Ülke tanıtımına çok büyük katkıları oluyor. Youtube gibi platformlarda bile ingilizce dil yada alt yazı ile yüklense çok güzel viral reklam yapılabilir. Ülkelerin ve bölgelerin sembol yapıları olması gerektiğine inananlardanım. İsim manidar gibi biraz ama güzel olmuş. Yani çanakkale geçilmez tabi ama bu köprü ile yol çok daha kısa sürüyor :)
tatlimandalina
1915 köprüsü fiyatını gördünüz mü arkadaşlar tamı tamına 15 Euro .Tl olarak söyleyince 152 tl oluyor bugünün kürü ile fazla geliyor kulağa. Yahu yazıktır günahtır. Tamam çok büyük emek var mühendisinden işçisine herkesin ama bu köprüyü yapanlar cebinden yapmadı ki vatandaşın cebinden çıktı.
fakeasimo
İstanbuldan Trakya üzerinden Çanakkaleye giden biri olarak her gidişimde uzun saatler gemi sırası beklemek yerine bu ücreti verip karşıya geçmenin mümkün olduğunu savunan biriyim bu sayede sıra bekleyenlerin daha az kuyruk bekleyerek daha kısa sürede karşı tarafa geçeceğini düşünürsek jöprüyü kullanacaklar içinde kullanmayı düşünmeyenler içinde iyi bir gelecek vaad ettiğini düşünüyorum yıllardır öylesine uzun saatlere sırabekledikki bu eziyet bitsin artık,,,

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun