aşık olmak

farmasiyen
âşık olmak mı? en kısa tanımıyla: 'duygu israfı!' evet; eğer yanlış kişiye, yanlış zamanda -ki aşk hiçbir zaman doğru zamanı beklemez- âşık olduysanız, bunun sonucunda üzülen taraf sizseniz, hep onun için çabalamanıza rağmen hiçbir karşılık göremiyorsanız yaptığınız şey kalbinizi boşuna yormak, hislerinizi gereksiz yere harcamaktır.
kimileri için en büyük hata, en ağır pişmanlık, vakit kaybı ya da sadece basit bir eğlence olan aşk, kimileri için bir fırsat, şans, yeniden doğuş, özüne dönüştür.
- âşık olmak kolaydır, âşık kalmak zordur. çünkü aşkına sahip çıkmak, temiz sevmeyi başarmak herkesin harcı değildir.
- âşık olmak bedavadır. âşık olduğun kişiyi mutlu etmek istersen belli bir bütçeyi gözden çıkarman gerekir. (!) kolay mı canım bunun sevgililer günü var, doğum günü var, nişanı düğünü ıvırı zıvırı var.
- hoşlanmak başkadır, âşık olmak başkadır. çakma saat ve orijinal saat gibi düşünün; biri beş paralık, diğeri paha biçilmez.
- biri âşık olmasına rağmen karşı taraf sevmiyorsa buna platonik derler. iki taraf da seviyorsa buna kara sevda denir. ikisi de sevmiyor fakat çıkarları için birliktelerse buna da ortaklık adı verilir. nasıl bilimsel tanımlama?
son söz: param cebimde kalsın, trip mrip çekemem, kimsenin nazıyla uğraşamam, kıskançlığa gelemem, özgürlüğümden taviz veremem.
eğer düşüncelerine tercüman olduysam: sen âşık olmak için uygun bir aday değilsin! bu çıkmaz sokağa girme, sağdan dön yoluna bak!
bu başlıktaki tüm girileri gör

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun