özgür oluşum eskidefterler.com

biriyilikhayali
Ben de evde boş vakitlerimi değerlendirmek üzere bir iş ararken burayı bulanlardanım. Maalesef iş arayışımı sona erdirmediyse de, bu vesileyle böyle bir yeri tanımak cidden yüzümü güldürdü :) Bu zamanda da, her zaman olduğu gibi: insanların bildiklerini birbirleri ile paylaşmaya, iletişim kurmaya ihtiyaçları var. Ancak çoğu yerde bir fikri paylaşır iken, herhangi birinin araya girip saygısızlık etmediği bir ortam bulmak çok çok zor. Kişisel gelişimini tamamlamamış, nefretle, terbiyesiz sözlerle beslenen bu tip insanların dışarıda bırakıldığı; bununla birlikte farklı farklı kişiliklerin (cidden farklı), tek bir ortamda saygınca iletişimde bulunduğu bir yeri ne kadar uzun zamandır arıyorum, bir bilseniz :) Farklılıklar hayatın renkleri gibi. Ve bununla birlikte birinin farklı ötekinin farklı olması: çoğu kez "birinin haklı, ötekinin haksız olduğu" anlamına gelmiyor. O da haklı, o da haklı... Sadece olaylara değişik açılardan bakıyor, aynı olayın farklı yönlerini yakalıyor; esasen bu farklı kişiler tek bir olayın tüm yönlerini birlikte tamamlıyorlar. Bu yüzden "açık bir gerçeğe ters düşmemek kaydıyla" tüm farklılıklara ayrı bir saygım var, hepsi çok değerli.

Hatalı gördüklerime de yine saygım var. Nitekim, bir doğruyu farkedebilmek için belli bir bilgi birikimine ve bu bilgi birikiminden doğan bir farkındalığa ihtiyaç vardır. Herhangi bir kişide, bu, bu güne kadar eksik kalmış olabilir; olabilir, doğaldır. Vakti vardır, sırası vardır; bir gün o da anlayacaktır :) Ama baskı ile değil, zorlama ile değil. Akışına bırakmak lazım; nitekim ortada bir gerçek varsa, akleden her insan onu birgün muhakkak kavrayacaktır.

Not: Umutsuz vakaların varlığını da kabul ediyor, onları da öyle seviyorum. Yeter ki onların da karşılarındakilere saygıları olsun :)
bu başlıktaki tüm girileri gör

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun