"batmış, iflas etmiş, *oku yemiş" şimdilik tam olarak bu anlamların karşılığı, en kısa zamanda çok daha yenilerini ekleyeceğim.
sözlük yazarlarının nickleri
Annem hep beni incim diye severdi ve yakınlarımıza inci o yada incim o derdi. Adımda inci yani anlayabileceğiniz gibi. Sözlük yazarı adında aslında kendi adımdan geliyor. incio daha afili geldiği için kullanmayı seviyorum yoksa direkt inci kullanıcı adı da boştaydı ben üye olurken ana incio bana annemin verdiği ikinci isim oldu benim için artık 😊
Çok sevdiğim bir asker arkadaşım şehit oldu adı Süleyman'dı. Nur içinde yatsın onun anısına kullanıyorum suluman kullanıcı adını.
'ben defterler, eski defterler... 0020'
eski defterleri kapatmak yerine açmak zamanıdır.
(bkz: bu espriyi yapmasak olmazdı)
eski defterleri kapatmak yerine açmak zamanıdır.
(bkz: bu espriyi yapmasak olmazdı)
Nickimin ne anlama geldiğini ben de bilmiyorum. Bir gün bir Facebook sayfasındaki yorumları okurken gördüm ve çok hoş geldi. :) 'Farmasi' eczane demekmiş fakat 'farmasiyen' ne oluyor, orası belli değil. :)
Benimki çok kısa sizinkinin yanında 😂 çelik yapı fabrikasında çalışıyorum makine mühendisi olarak, 10 yıla merdiven dayadık çelikçilik üzerimize yapıştı 😊
Arkadaşlar bazı sözlük yazarlarının çok enteresan isimleri var gerçekten. Kullandığınız nickler size ne ifade ediyor, neden bu isimleri seçtiniz ? İlk ben başlayayım doru kısrak aslında kız kardeşimin izlediği bir trt çocuk çizgi filmi olan 'doru' adlı çizgi filmden geliyor. Bayan olsamda atlara merakım var. Daha çok bizim için şampiyon filmini izlememin de etkisi oldu sanırım. Halis abinin hikayesi derinden etkilemişti beni. Sonra internetten filmdeki yarışların arşiv kayıtlarını izlemeye başladım. Sonra yarışlar birbirini izlerken kendimi bir at hayranı olarak buldum. Sanırım en asil hayvandır tarih boyunca. Göçebe kavimleri taşıması, Türk toplumlarının seferlerinde kilit rol oynaması, daha eskilerde yine Moğolların atlı okçular ile ok atıp geri çekilip tekrar ok atarak savaş kazanmaları gibi pek çok detay öğrendim. Belli bir yerden sonra bu merak beni ingiliz atlarının 2 yaşında, arap atlarının 3 yaşlarında koşmaya başladığını lakin ingiliz atları 7 yaşına kadar yarışabilirken arap atlarının 10 yaşına kadar yarışabildiğini öğrenmemi sağladı araştıra araştıra. Arap atları daha az sakatlık geçirdiği ve daha uzun süre yarıştığı için yarış atı sahipleri tarafından daha garantili gelir kapısı olarak görülüyor. Amma lafı uzatmışım yahu insan sevdiği konu oldumu coşuyor 😇 sizin kullanıcı adınız nereden geliyor ?
hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.
eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238