alışveriş meraklısı olmaktan ziyade, 'parayı harcayacak yer bulamayan bir embesil' diye tanımlama yapılabilecek insan türü. Hayır benim bildiğim alışveriş meraklısı dediğin çanta, kıyafet, ayakkabı falan alır. böyle bir dönemde sık sık telefon yenileyen kişi için birkaç ihtimal düşünülür:
1- falancaoğullarından miras kalmıştır, bu da oraya buraya saçıp savurmanın derdine düşmüştür. hazıra dağ dayanmaz sözünü unutan bir ahmaktır.
2- bu kişi bir hırsızdır. sürekli telefon refresh etmesinin (yenilemesinin) sebebi, aslında telefon çalmasıdır. (biraz plaza dili konuşmak bazen iyi gelir.)
3- bu bir telefoncudur. ya da bir telefoncunun yakın akrabasıdır. aslında telefon yenilediği falan yoktur. sadece hava atmak için bir günlüğüne ödünç alır, arkadaşlarına gösteriş yaptıktan sonra ertesi gün yerine teslim eder. gerçekte külüstür bir telefon kullanıyor fakat belli etmiyordur.
4- bu kişi bir doktor, avukat veya başka dolgun maaşlı bir meslek sahibidir. aldığını telefona vermekten haz duyuyordur.
sonuç:
hangi gruptan olursanız olun, siz sürekli telefon değiştiriyorsanız, normal değilsiniz.
sürekli telefon yenileyen alışveriş meraklısı
Günümüz insanı sürekli birilerine özenip de marka takılmayı takıntı hale getirmeye başladı. Böylece kendisini başkalarına kanıtlamış gibi hissediyor. Oysa ki dış görüntümüz bizim sadece taktigimiz maskelerimizdir. Bence bir insanın markasını belirleyen, taktığı ya da kullandığı markalar değildir. Kendi öz markası yani kisiligidir.
hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.
eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238