yurt sorunu

aykupetto
üniversiteler artık şehirlere ekonomik katkı sağlayabilmek için açılıyor. üniversite mezunu işsiz sayısının araştırmalarda toplam nüfusa oranla yüzde 40'ları bulması sürpriz değil. lise öğretmenlerinden dahi daha az yeterlilikte kişiler nepotizm, torpil gibi sebeplerle akademisyen olabiliyor. üniversiteler bilim yuvası olmaktan çıkalı bir 10 sene oluyor ne yazık ki.
her şehre, ücra kasabalara bile 2 yıllık yüksekokullar açılıyor günümüzde ve barajı geçen her bir genç üniversiteli ünvanına erişebiliyor. bu sebeple de fiyat itibariyle uygun olan kyk yurtları full çekip 5000 yedek sayılarına ulaşabiliyor. ortada kalan öğrenci de fahiş fiyatlarla apart ya da özel yurtları tercih ediyor. aile desteği iyi durumda olan gençler de şehrin fırsatçı, işgüzar ev sahibinin eline düşüyor. bugün İstanbul'da düzgün bir evde oturmanın kirası 2500-3000 liralardan başlıyor. diğer şehirlerde de durum çok farklı değil. bunca hayat pahalılığı bir kenara, üniversitelerde nitelikli bir eğitim verilmiyor yani verilen onca emek, çekilen onca külfet hiçbir derde derman olmuyor. teknik lise mezunlarının istihdam oranları bile üniversite mezunlarını geçti günümüzde. yurt sorunu ise bunca çileyi içeren bir yolun ilk duvar taşı. ekonomik olarak iyi durumda olmayanlar için ilk güçlü barikat. umarım bu engeli herkes aşabilir.
danisman
Günümüz dünyasında bir ülkede, yurt sorununun varlığı demek, ülkedeki öğrencilere dolayısıyla geleceğimize değer vermemek demektir. Bir ülkenin geleceğini, ülkedeki sağlıklı ve gelişmiş beyinler belirler. Sağlıklı ve gelişmiş beyinlerin varlığı ise sağlıklı ve gelişmiş, geliştirilmiş imkanların sunulmasıyla gerçekleşir ancak. O yüzden biz biz olalım, geleceğimizi hiç ihmal etmeyelim. Gereken tüm koşulları oluşturup destek olalım geleceğimize.
acikelli
Yurt sorunu ne zaman sorun olmaktan kalkar diye düşündüm de sanki sayısal veriler verilirse durum netlik kazanacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunun bir gezi parkı benzeri olay olduğunu hatta provakasyon olduğunu belirtti.
nobita
Yahu birileri yurt sorunu var diyor diğerleri yok diyor. Mesele aslında yurt sorunu değil bence gereksiz kontenjanlar. Her ilde hatta neredeyse ilçede üniversite var sınıflar çok kalabalık eskiden 40 kişi vardı benim okuduğum üniversite ve bölümde şimdi 200 olmuş. Bir eğitmen 40 kişilik bir sınıfa ve 200 kişilik bir sınıfa aynı seviyede eğitim verebilir mi? Yurt sorununun sebebi haddinden fazla öğrenci olması olabilir mi?

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun