aşık olmak

biriyilikhayali
Evlendikten sonra ömrü 2-3 yıl olan bir şey. (Saygılı ve isabetli bir evlilikte aşk yerini sevgiye bırakır; bu yüzden doğru özelliklerdeki bir aşk evliliği her zaman güzeldir)

Evlenemeyeler için ise ömrü "bir ömür" olabiliyor ve bu işin içinde sadece kavuşamama durumu var.

Bunları bilen birisi "gereksiz/kendisi için mantıksız birine" aşık olduysa eğer, kurtulmak için tek yapması gereken: evlendikten 2-3 yıl sonra ne hale gelebileceklerini hayal etmesi. Aşk bitecek ve sadece uyumsuzluklarla dolu bir evlilik kalacak elinde. Bunu bil ve unut kardeşim.

Yine bunları bilen birisi, kendisi için mantıklı ama karşılıksız bir aşka düştü ise, kurtulmak için tek yapması gereken: yine evlendikten 2-3 yıl sonra ne hale gelebileceklerini hayal etmesi. Aşk yine bitecek ve sadece "bu kez uyumla dolu" bir evlilik kalacak elinde. Yukarıdaki örnek ile bunu kıyaslayınca gör kardeşim: aşk her zaman biter, geriye uyum veya uyumsuzluk kalır; işin özü budur. O yüzden sen de bir başka uyumlu olabileceğin eş arayışına düş; çünkü aşk her zaman geçicidir.

Not: Ömrünün sonlarına yakın değilsen, ve umut görüyorsan, bu karşılıksız aşk için çabalamayı da tercih edebilirsin. Eğer karşılık almayı başarırsan, aşk yine geçici. Ama ömür boyu gülümseyeceğin güzel hatıraların olacak ve uyumlu bir evliliğin... Bu yüzden bu geçici güzelliği çok iyi analiz etmek gerek. (Analiz yeteneği aşıklarda malum biraz körelmiştir. Sevdiğinize sizin gibi aşık olmayan, dolayısıyla analiz yeteneği ışıl ışıl parlamakta olan; ve bununla birlikte sizin iyiliğinizi de kesinkes düşünmekte olduğunu bildiğiniz: anne, baba, kardeş, arkadaş vs yorumları burada hayat kurtarıcıdır.)
bu başlıktaki tüm girileri gör

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun