narsisizm

iptaluyedir
Narsisizmi ilk duyduğumda tanıdığım 2 kişi için "işte bu bir narsist" demiştim ve uzun bir süre bu fikirde kaldım. "Bu kişilerden nasıl korunurum" diye araştırma yaparken narsistler hakkında daha çok bilgiye sahip oldum, ve ama bu arada bu tanıdığım 2 kişininin "tam narsist" tanımına uymadığını da fark ettim; bir yerde narsist tanımına kıyasla daha basit kalıyorlardı. Ama yine de hâlâ benziyorlardı tabi.

Neyse, "o zaman bu kişilerin derdi ne olabilir?" diye düşünürken onların sıkıntılarını da buldum ve onlara uygun davranarak sonuçta onların zararlarından korunabilir hale geldim. Bu arada o kadar kötü insanlar da değillermiş, uygun davranınca gayet sorunsuz iletişim kurulabiliyor.

Not: her narsiste benzeyen narsist olmayabilir, bunu demek istiyorum ve insanların olumsuz davranışlarının altında yatan duyguları çözdüğünüzde "uygun davranarak" iletişimi kurtarabilirsiniz demek istiyorum. İyi gözlemlemekte fayda var.
bu başlıktaki tüm girileri gör

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun