türk dizilerindeki sorunsallar

cordelia
saymakla bitmez ki! bol bol klişe ekle, yakışıklı ve güzel (mümkünse best model/miss turkey yarışmacısı) başrol bul, mekan olarak holding ya da konak seç, bir de tüm bu saçmalıkları gereksiz uzatarak 2,5 saatlik bölüm çektin mi fırından yeni çıkmış bol reytingli dizimiz hazır!!
osmancan21
her türk dizisi sorunsallarından biri olan iki kadın arasında kalan bir erkek veya iki erkeğin elde etmeye çalıştığı bir kadın içermesidir bunu şuan yayında olan bazı dizilerden örnek vermek gerekirse yasak elma, son yaz gibi bazı diziler akla gelebilir klasikleşmiş herhangi bir müziğin diziye eklenmeside can sıkıcı bir durum hâline geliyor bana göre Türk dizi tarihinin en iyi dizisi Kurtlar Vadisi dir bütünüyle Türkiyenin sorunlarını ele alan bir dizi daha gerçekçi olamazdı zaten nerde o eski diziler şimdi zengin kız fakir oğlan edebiyatından başka birşey göremiyoruz yazık.
eski defterler
Yasak Elma'daki hatayı belki çoğu insan fark etmemiştir ama velayet değişikliği için Halit, Yıldız'ın sözde uygun olmayan, sahilde sevgilisiyle gezerken olan fotoğraflarını dosyaya ekliyor. Yıldız evli değil ki sadakatsizlik ya da fotoğraflardaki durumu zaten velayet değişimi için çocuğun bakımını savsaklama gibi bir sebep oluşturamaz aksine 3. kişi de fotoğraflarda olduğu için özel hayatın ihlali olarak değerlendirilebilir. Halit Can zaten daha çok küçüktür. Hukukçular daha detay bilgiyi paylaşabilir ama şimdiye kadar çok insan elinde gizli kamera ile eski eşlerini takip ettirmeye maalesef başlamıştır.
kafadengi
her türk dizisinde görülen semptomlar bütünüdür. onlar bir türk dizisinin karakteristik unsurlarıdır. onlar yoksa geleneksel türk dizisinin bir tarafı eksik kalmış demektir. öküz ile tren misali uzun uzun bakışmalar buna bir örnektir. zengin kız fakir oğlan yahut tam tersi bir imkânsız aşk türk dizilerinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. her türk dizisi mutlaka ama mutlaka iki kadın arasında kalan bir erkek veya iki erkeğin elde etmeye çalıştığı bir kadın içermelidir. tabii ki türk dizilerinin en büyük hususiyetlerinden biri de fon müzikleridir. kötü oyunculukların kamufle edilebilmesi amacıyla yüksek desibelde uygulanan ve izleyiciye işkence etme niteliği taşıyan bu gıy gıy arka plan müzikleri; sahnedeki duyguyu yansıtmayı hedeflemektedir. çünkü oyuncuların çoğu özellikle ağlama sahnelerini eline yüzüne bulaştırmaktadır. hâl böyle olunca o ambiyansın yakalanması için müziklerden yardım alınması gerekecektir. gerilim sahneleri için de aynı şey söz konusudur. sevgili türk dizimiz o yapmacık efektleriyle aksiyon-macera konusunda pek iyi bir performans gösteremediği için heyecanı artırmak, adrenalin düzeyini yükseltmek müziklere düşmektedir.
ekseriyetle her türk dizisinin mutlu sonla bittiğini de unutmamak gerekir. ayrıca türk dizisi demek, 3 saatlik destansı bir bölüm ama onun öncesinde 1 saatlik özet ve nereden baksanız toplam uzunluğu dizi süresine eşit olan reklamlar topluluğu demektir. bunlar türk dizisini oluşturan temel yapı taşlarıdır. en heyecanlı (!) yerde reklam girip, sonra bitip, sonra bir daha girmezse heyecan tamam olmaz.

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun